Anledningen till att vi åkte till Ubud var att se lite av kulturen här i Bali och det fick vi göra. Det började med att vi checkade in på ett hotell som var ett omgjort gammalt tempel, riktigt häftigt. Där bodde även tjejerna från Lund vi hängde med på Gilli så det var roligt. Vi gjorde inte så mycket första dagen men på kvällen gick vi allihop ut och åt thaimat.

Nästa dag var det dags för lite kulturella upplevelser. Vi hade en chaufför hela dagen som körde oss dit vi ville, för detta betalade vi 230kr ihop(!), otroligt billigt. Första stoppet var ett risfält, det var riktigt häftigt. Sedan stannade vi och åt lunch på en liten restaurang mitt ute i ingenstans. Vi satt i en liten hydda som låg mitt i en risodling, maten var jättegod. Sen tog han oss till en kaffeodling där dem gör det berömda "bajskaffet" som finns här. Det går till så att dem matar ett speciellt djur med bönor och när dem på naturlig väg kommit ut från djuret tvättas bönorna, rostas och mals precis som vanligt kaffe. Nathalie drack det och tyckte det var gott. Vi stannade även vid två tempel. På ett av templen kunde man bada i "heligt vatten" vilket Nathalie passade på att göra. Det skulle vara renande och ge lycka.

Två dagar i Ubud räckte för oss. Att turista och titta på saker i den här värmen är riktigt påfrestande men det var väldigt kul att få se. Nu befinner vi oss i Seimanyak och stannar tills imorgon då vi åker till Kuta igen för att möta upp några svenskar vi hängde med på Gilli. Vi ska nämligen fira påsk på lördag :)


Utsikten från vårt rum i Ubud


Ingången till vårt rum


Hotellets pool, på bilden ser ni en offergåva som dem har överallt här. Oftast är det som på bilden ris och rökelse i.


Hotellet/templet


Puss och kram

Kommentera

Publiceras ej